Simplify3D İnceleme- Simplify3D İndir- Full v4.1.2 - Webte İndir
Teknoloji

Simplify3D İnceleme- Simplify3D İndir- Full v4.1.2

Webte İndir Simplify3D inceleme ile karşınızda. En popüler 3D baskı yazılım araçlarından biri olan, Simplify3D’yi sizler için inceledik. “3D baskıda entegre yazılım çözümü” olarak adlandırılan bu program; dilimleme yazılımı, 3D modelleri ve bunların baskı ayarlarını kolaylıkla yapmanıza olanak sağlıyor. Program bu isteklerinizi 3D yazıcıların gerçekleştireceği talimatlara dönüştürme işlevi görüyor. 

Simplify3D

Dilimleme yazılımlarından biri olan Simplify3D, baskı uygulamalarınız için önemli bir adımı tamalıyor. Yazılımla ilgili ayrıntıları yazımızın devamında bulabilirsiniz. 

Simplify3D İncelemesi

Yazılım oldukça kullanışlı bir arayüze sahip. Programın ana ekranında yalnızca birkaç, temel özellikleri yönten araç çubuğu yer almakta. Böylelikle, en temel özellikler, kullanıcılara basit bir şekilde gösterilmiş durumda. Öte yandan sade tasarımı ile dikkat çeken yazılım, piyasadaki rakipleri arasından güçlü özelleştirme ve ayar yapılandırması özellikleriyle sıyrılıyor. Bu sayede yazılımı kullananlar, 3D baskı ayarlarını kolayca yapabiliyor. 

Programın bir diğer avantajı ise 3D yazıcı ayarları tamamlandıktan sonra, kullanıcılarına önizleme modu sunması. Önizlemede etkileşimli bir simülasyonun görülmesine olanak tanıyor. Böylelikle kullanıcılar, modeli yazıcıya göndermeden önce 3D baskının her adımını ayrıntılı bir şekilde kontrol edebiliyor. Hataları görebiliyor ve olası iyileştirmeleri de yazım aşamasından önce düzeltebiliyor. 

>>Bu yazımız da ilginizi çekebilir.

Yazılım, 3D yazıcıyı USB kablosu ile kontrol edebilme özelliğine de sahip. Kullanıcıları için daha iyi bir deneyim yaratmak isteyen Simplify3D, kendi web sitesi ve Youtube gibi sosyal medya araçları üzerinden pek çok soruya da ayrıntılı olarak cevap veriyor. 

Simplify3D Özellikleri 

  • 3D Yazıcı Yapılandırması

Dilimleme yazılımının, 3D baskı talimatı verebilmesi için yazıcının ayrıntılarını tanıması gerekmektedir. Bu ayrıntılar, genellikle kullanıcıların bilemeyeceği karışık ve teknik bilgileri içermektedir. Simplify3D, piyasada satışa sunulan pek çok yazıcı markası için özel olarak hazır profil özelliği sunuyor. Kullanıcılara ise bu profillerden yazıcılarına uygun olanı seçmesi kalıyor. Profillerin bazı kısımları değiştirilerek özelleştirme de yapılabiliyor. Firma şu anda piyasada yer alan yazıcıların %95’lik bir kısmı ile sorunsuz ve uyumlu bir şekilde çalışmakta. 

Simplify3D
Simplify3D
  • Özel Destek

Piyasadaki pek çok dilimleyici yazılım, modeldeki çıkıntılar için otomatik olarak destek oluşturmakta. Simplify3D ise bu özelliği kullanıcıların manuel olarak kullanmasını sağlamakta. Yazılım rakiplerinin aksine; yoğunluk, çıkıntı açısı ve desen gibi temel özelliklerin değişimini değil, tüm destek yapılarının tam kontrolünün sağlanmasına olanak tanımakta. The Manual Placement yani manuel yerleştirme aracı sayesinde kullanıcılar tarafından destek atmanın daha iyi ve kolay bir şekilde kontrol edilmesini sağlıyor. 

>>Bu yazımız da ilginizi çekebilir.

  • Baskı Ayarları 

Simplify3D kullanıcıları, baskı ayarlarına da ayrıntılı bir şekilde müdahale edebiliyor. Bahsedilen baskı ayarları; katman yüksekliği, sıcaklık ve hızlar gibi pek çok 3D baskı parametresini içeriyor. Aynı yazdırma işinde birden çok ayarın kullanılmasına izin veren yazılım, aynı anda birden fazla nesnenin oluşturulmasına olanak tanıyor. Sequential printing yani sıralı yazdırma özelliği olan yazılım, bu sayede baskı tablasında yer alan modelleri aynı anda değil, teker teker üretmekte. 

Simplify3D

Bunun yanı sıra bu dilimleyici yazılım, tek bir model üzerinde birden çok ayarın yapılması için de uygun. Programda her ayar farklı yükseklik aralıklarına atanabilmekte. Bu sayede tek bir model üzerinde; dolgu, sıcaklık ve soğutma gibi parametreler, farklı yüksekliklerde birden çok değiştirilebilmekte.  

Simplify3D v.4.1.2 İndir 

Simlify3D v4.2.1 indirmek için tıklayın. 

Programı satın alıp, indirdikten sonra kurulum aşamasında yapmanız gerekenler ise şu şekilde;

  • Yazılım ilk kez açıldığında karşınıza Configuration Assistant yani yapılandırma yardımcısı/ asistanı gelmektedir. Program ilk kez açılmadıysa “Help” seçeneğine tıklayarak yapılandırma yardımcısını seçebilirsiniz. 
  • 3D yazıcı için kurulum yapmak isteyenlerin, programda yer alan açılır menüden yazıcılarının modelini işaretlemeleri gerekmekte. Bu işlemden sonra yazılım, tüm kurulum işlemlerini, yazıcının modeline göre otomatik olarak yapmakta.
  • Yazıcısı programın hazır listesinde bulunmayanlar ise kurulumu manuel olarak yapmalı. Bunun için listeden “Other” yani diğer seçeneği işaretlenmeli ve “Next” yani ileri butonuna tıklanmalı.  

>>Diğer içeriklerimizi okumak için tıklayın. 

 

Webteindir

7 Senedir teknolojinin içinde olan araştırmayı ve öğrenmeyi prensip haline getirmiş, profeyonel seo yazarlığı yapan bir WebMaster.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı