Android Telefon Hızlandırma Yöntemleri [2022] - Webte İndir
Mobil

Android Telefon Hızlandırma Yöntemleri [2022]

Android işletim sistemli telefon ve tabletler, günümüzde olmazsa olmaz teknoloji aletlerinden birisidir. Her geçen gün daha fazla insan tarafından kullanılmaya başlayan telefonlar, hayatımızın bir parçası niteliğindedir. Telefonlarımız ile artık günlük hayatta neredeyse birçok işlemi yapabiliyoruz. Bu sebepten dolayı da bağımlı kalmamız çok normal bir süreçtir. Bunun yanında sosyal medya kullanımı gibi etkenlerde tabi ki bizleri telefona bir adım daha yakınlaştırmaktadır.

Gündelik sürekli olarak kullandığımız telefonlarda yavaşlama sorunları ortaya çıkabiliyor. Bu sebepten dolayı da kullanıcılar internette android telelefon hızlandırma gibi araştırmalar yapmaktadır. Yavaşlayan ve kasan telefonlar, kullanıcılar için büyük bir problem haline dönüşebilmektedir. Bu sebepten dolayı da ufak temizlik ve bazı işlemler ile birlikte android telefon nasıl hızlandırılır? sorusunu sizler için cevaplayacağım.

Android Telefon Hızlandırma Yöntemleri

Günümüzde onlarca farklı android hızlandırma uygulaması gibi yazılımlar bulunmaktadır. Bu tür uygulamaları kullanmanızı tavsiye etmemekteyim. Genel olarak birçoğu reklam üzerinden para kazanma odaklıdır. Sizler için işinize yarayacak adımları liste halinde paylaşmak ve kısaca bilgiler vermek istiyorum.

  • Kullanılmayan uygulamaları kaldırma,
  • Önbellekleri temizleme,
  • Telefonu sıfırlama,
  • Batarya ve dosya optimizasyonu,
  • Bluetooth ve Wi-Fi kapatma,
  • Launcher Kaldırma,
  • Güncel sürümü yükleme

Dilerseniz burada yazdığım başlıkları ele alarak kısaca açıklamalar yapayım. Bu sayede sizlerde bu konu hakkında yeni bilgilere sahip olabilirsiniz.

1- Kullanılmayan Uygulamaları Kaldırın

Telefonumuzda yer alan tüm oyun ve uygulamalar depolama alanlarımızı doldurmaktadır. Bu sebepten dolayı da telefonlarımızda zaman zamana performans kayıpları oluşmaktadır. Bu tür durumlarda telefonlarımızda kullanmadığımız tüm uygulama ve oyunları kaldırmamız gerekmektedir. Bu sayede cihazımızın depolaması azalacak ve daha rahat bir şekilde çalışma sağlayacaktır.

2- Uygulama Önbellek Temizleme

Facebook, instagram, twitter vb uygulamalarda zamanla önbellekler oluşmaktadır. Bildiğiniz üzere önbellek, girmiş olduğumuz uygulamalarda görmüş olduğumuz gönderilerin telefona kaydedilmesi anlamına gelmektedir. Önbellekler zamanla büyük dosya halinde telefonlarımızda birikmektedir. Bu sebepten dolayı da telefonum kasıyor gibi şikayetler ortaya çıkabiliyor. ”Ayarlar > Uygulamalar > Uygulamayı seçin > Önbellek temizle” adımlarını takip etmeniz durumunda, seçtiğiniz uygulamanın önbelleğini komple temizleyebilirsiniz.

3- Telefonu Sıfırlama

Genel olarak eski model olarak nitelendirmiş olduğumuz cihazlarda hızlandırma yapmak zor bir işlemdir. Birçok işlemi uygulasak dahi, maallesef cihazlada herhangi bir performans arttırmak işe yaramamaktadır. Fakat bu tür telefonlarda android sıfırlama yapmak, genel olarak büyük bir çözüm kaynağıdır. Eğer telefonunuz büyük bir oranda kasıyor ve işlemler işe yaramıyorsa, mutlaka sıfırlama işlemini uygulayın. Telefonunuzda yer alan tüm dosyalar silinsin ve ayarlar sıfırlansın. Bu sayede telefonunuz daha verimli ve performanslı hale gelmiş olacaktır.

4- Batarya ve Dosya Optimizasyonu

Android telefon hızlandırma adımlarında en önemli işlemlerden biriside optimizasyon uygulamasıdır. Her android cihazlar için batarya ve dosya optimizasyon seçenekleri yer almaktadır. Telefonlarınıza doğru adımlar eşliğinde optimizasyonlar yapabilirsiniz. Bu sayede android cihazlarınız daha performanslı bir şekilde işlev görecektir. Batarya, genel olarak kalibrasyon şeklinde uygulanıyor. Dosya optimizasyonu ise, dosya yöneticisi yada güvenlik uygulamalarına konumlandırılmaktadır.

Android Telefon Hızlandırma Yöntemleri [2022]
Android Telefon Hızlandırma Yöntemleri [2022]

5- Bluetooth ve Wi-Fi Kapatın

Bazı android cihazlarda bluetooth ve wifi araçları, telefon performansını düşüren işlevlerden birisidir. Birçok kişi mobil veri kullandığında wifi ve bluetooth özelliklerini kapatmamaktadır. Bu sebepten dolayı arka planda her ikiside otomatik olarak çalışmaktadır. Bu sebepten dolayı cihazda kasma gibi durumlar yaşanmaktadır. Sizlerde eğer mobil veri kullanırken bu özellikleri kapatmazsanız, cihazınızda performans düşüşü yaşayabilirsiniz.

6- Launcher Kaldırma

Launcher kaldırma, android telefon hızlandırma işlemlerinde önemli bir konudur. Android işletim sistemine yönelik onlarca farklı launcher (tema) geliştirilmektedir. Bu tür temalar telefonları özelleştirmek için kullanılmaktadır. Fakat telefonlarımızı yavaşlatma konusunda maallesef problem yaratan bir işlemdir. Arka planda sürekli olarak çalışması, telefon yada tabletleri yavaşlatmaktadır. Ayrıca launcher uygulamasının ek özellikleri ile birlikte, arka planda bir hayli fazla uygulama çalışmaktadır. Bu tür durumlarda ise yavaşlamaların meydana gelmesi, büyük bir olasılıktır.

Launcher, genel olarak çok yavaş yada eski android sürümlerinde performans düşüşleri yaşatabilmektedir. Yeni olan cihazlarda herhangi bir problem olmayacaktır.

7- Güncel Android Sürümü Yükleme

Telefonlarımıza zaman zaman güncellemeler gelmektedir. Bu tür gelen güncellemeler, performans optimizasyonu ve hata gidermeleri içindir. Telefonunuz yada tabletinizde kullandığınız android sürümü kontrol edin. Sonrasında ise güncelleme varsa mutlaka yükleyin. Yüklediğiniz güncelleme ile birlikte cihazınızda yer alan problemler giderilecektir. Ayrıca daha hızlı ve performanslı bir cihaza sahip olabilirsiniz.

Burada bulunan yöntemler genel olarak tüm android cihazlar için geçerli olan yöntemlerdir. Sizlerde kendiniz bu adımları doğru bir şekilde tamamlayarak, telefon hızlandırma işlemini uygulayabilirsiniz.

Bu yazımızda sizlerle birlikte Android Telefon Hızlandırma Yöntemleri [2022] başlığı adı altında bilgilendirme yapmaktayız. Umarım sizler için faydalı ve bilgi içeren bir makale türü olmuştur. Aşağıda yer alan yorum kısmına konu ile alakalı görüşlerinizi yazarak bizlerle paylaşımda bulunabilirsiniz.

Ayrıca bu içerikler de dikkatinizi çekebilir:

Enes Sivri

olmasada olurmuş atmasana ziyaaa

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı